top of page

Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Επαγγελματικής Εξουθένωσης (Burn Out)


Το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης (burn out) είναι αποτέλεσμα χρόνιου εργασιακού στρες το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά στο παρελθόν. Μπορεί να προκύψει σε ανθρώπους που η δουλεία τους φέρει μεγάλο βάρος εύθηνης, απαιτεί διευρυμένο ωράριο εργασίας, ο χώρος εργασίας είναι δυσάρεστος ή υπάρχει υποστελέγχωση.



Τα σημάδια που προειδοποιούν για την ύπαρξη εργασιακής εξουθένωσης είναι:


·        Κόπωση

·        Ανήσυχος η διακεκομμένος ύπνος

·        Ευερεθιστότητα

·        Δυσφορία σε χώρους με πολύ κόσμο και φασαρία

·        Συναισθηματική αστάθεια

·        Αίσθημα ανησυχίας και πίεσης

·        Εστίαση σε προβλήματα και αφηρημάδα

·        Αίσθημα απώλειας ελέγχου  και ανημπόριας

·        Μείωση λειτουργικότητας στον κοινωνικό και τον εργασιακό τομέα

·        Έλλειψη ενδιαφέροντος και αισθήματος σκοπού


Το πρόγραμμα αντιμετώπισης που έχουμε ετοιμάσει για εσάς περιλαμβάνει


1.      Ατομική Ψυχοθεραπεία - 2 συναντήσεις/μήνα: Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία απελευθερωτική που μπορεί να βοηθήσει στην αποφόρτιση των έντονων στρεσσογόνων συναισθημάτων του συνδρόμου της εργασιακής εξουθένωσης (burnout). Κάποιες επιβλαβείς συνήθειες όπως είναι η τελειοθηρία και η υπερτίμηση των αντοχών μας μπορεί να συμβάλλουν ώστε να χάσουμε την αίσθηση του μέτρου των δυνατοτήτων μας στην εργασία. Ο ψυχοθεραπευτής είναι ο άνθρωπος στον οποίο μπορούμε να εξωτερικεύσουμε τα αγχογόνα συναισθήματα και να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ξαναβρούμε την συναισθηματική ισορροπία που έχουμε απωλέσει.


2.      Τεχνικές διαχείρισης άγχους  - 2 συναντήσεις/μήνα:

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται online σε ομαδικό επίπεδο και θα υπάρχει και δυνατότητα παρακολούθησης σε μαγνητοσκοπημένη μορφή για όσους δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν στην ώρα διεξαγωγής. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων  θα παρουσιαστούν τεχνικές διαχείρισης άγχους με αναπνοές, τεχνικές συγκέντρωσης, εκμάθηση τεχνικών σωματικής χαλάρωσης, ομαδικό μοίρασμα και υποστήριξη.


3.      Ατομικές συναντήσεις με κλινική διατροφολόγο -2 συναντήσεις/μήνα:

Συμβουλευτικές συνεδρίες για το ρόλο της διατροφής στη διαχείριση του άγχους, τροφές που βοηθούν στη χαλάρωση αλλά και γενικότερο σχεδιασμό και κατανομή  γευμάτων  μέσα στη μέρα. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται online και είναι ατομικές καθώς θα υπάρχει και σχολιασμός αιματολογικών εξετάσεων που θα πρέπει να φέρει ο κάθε ένας, προκειμένου να καλύπτονται τυχόν ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία).   


4.      Θεραπεία χαλαρωτικής μάλαξης (μασάζ) – 1 συνάντηση/μήνα:

Οι συναντήσεις θα είναι ατομικές και θα πραγματοποιούνται στο χώρο μας σε χρόνο που θα εξυπηρετεί τον ενδιαφερόμενο. Η χαλαρωτική μάλαξη είναι μια ήπια μορφή μασάζ που ανακουφίζει από τη μυϊκή ένταση και ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα το σώμα να αισθάνεται πιο ξεκούραστο και να αυξηθούν οι γενικότερες αισθήσεις ηρεμίας και χαλάρωσης.


Κόστος συμμετοχής 300€/μήνα

Παρέχεται έκπτωση 10% για όσους κάνουν κράτηση έως 25/2 και για όσους προεξοφλήσουν το συνολικό κόστος και για τους τρεις μήνες του προγράμματος.

Το ποσόν θα καταβάλλεται στην αρχή κάθε μήνα

Οι δια ζώσης συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο μας στη διεύθυνση Μικράς Ασίας 5 Βούλα

Επικοινωνήστε μαζί μας Τ. 2108955686 info@niotho.gr



115 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page