top of page

Ανοιξιάτικη Σαλάτα με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας

Καθώς μπαίνουμε στην άνοιξη η διατροφή μας μπορεί να αρχίσει να γίνεται πιο ελαφριά με το να την εμπλουτίσουμε με νόστιμες και θρεπτικές σαλάτες. Ο σεφ Γιώργος Δημητριάδης μας προτείνει μια νόστιμη σαλάτα που θα μας προσφέρει σημαντικά οφέλη για την ψυχική και σωματική μας υγεία.


Σαλάτα μαρούλι με σπαράγγια αβοκάντο κ βινεγκρέτ λευκής μουστάρδας για 2 άτομα.

Πλένουμε φύλλα μαρούλι και τα σπάμε με τα χέρια σε ένα μπολ σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε κομμάτια από 4 σπαράγγια που έχουμε βράσει για 5-6λεπτά και έχουμε κρυώσει σε νερό με πάγο. Επιπλέον, βάζουμε 1 αυγό βραστό κομμένο στα 4 ένα ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φλούδες κ κυβάκια από ώριμο αβοκάντο. Προσθέτουμε αλάτι κ πιπέρι φρεσκοτριμμένα. Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ μας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Σερβίρουμε με σουσάμι αν θέλουμε κ τριμμένη παρμεζάνα. Για τη βινεγκρέτ θα χρειαστούμε σε ένα μούλτι 1/2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν 1/2 κ.σ. μαγιονέζα 1/2 κ.σ. μέλι 70ml μηλόξυδο, λίγο αλάτι κ πιπέρι. Τα ανακατεύουμε λίγο κ προσθέτουμε λίγο 300ml ελαιόλαδο. Αν μας πήξει πολύ προσθέτουμε νερό η χυμό πορτοκάλι.


Τα σπαράγγια, το αβοκάντο και τα ραπανάκια μας προσφέρουν σημαντικές βιταμίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του σώματος και του μυαλού. Συνδυαστικά, τα οφέλη τους πολλαπλασιάζονται και δίνουν στην υγεία μας μια δυναμική ενίσχυση. Τα πιο σημαντικά οφέλη είναι:

  • είναι αντιοξειδωτικά με αποτέλεσμα να καθαρίζουν το σώμα μας από βλαβερές ουσίες και να ενισχύουν την καλή λειτουργία της καρδίας

  • βοηθούν στην καλή υγεία του δέρματος

  • ο συνδυασμός των βιταμινών βοηθάει να μειωθεί το αίσθημα άγχους

  • βοηθούν στην απώλεια βάρους

  • οι βιταμίνες Ε και Β12 που περιέχουν ενισχύουν την καλή νοητική λειτουργία

  • περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη εμφάνισης καρκίνου όπως και στην καταπολέμηση του.

Καλή όρεξη με ψυχική υγεία!

51 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page