top of page
Αμαλία Λουίζου

Αμαλία Λουίζου | Ψυχοθεραπεύτρια | MA Philosophy & Psychoanalysis

Η Αμαλία Λουίζου ειδικεύεται στον τομέα της Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MA) στη Φιλοσοφία & Ψυχανάλυση από το Πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας. Έχει εκπαιδευτεί στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και στα ψυχομετρικά τεστ (α) προσωπικότητας 16PF, (β) ικανοτήτων CAB, (γ) ενδιαφερόντων OVIS, από την ISON Psychometrica, στη Διάγνωση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών από την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), και στη χορήγηση των Κλιμάκων Nοημοσύνης Wechsler για Παιδιά (Wechsler Intelligence Scale for Child­ren). Επιπλέον, κατέχει δίπλωμα τετραετούς φοίτησης στην Δραματοθεραπεία.

Έχει εργαστεί για ένα χρόνο στην Αμερική στον πρότυπο βρεφονηπιακό κέντρο Fairplex. Στην Ελλάδα εργάστηκε για ένα χρόνο ως εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας στο Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος (Σ.Θ.Ι.Ε.) βλέποντας κυρίως παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, νοητική στέρηση και αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει συνεργαστεί για επτά χρόνια με τη Μονάδα Eφηβικής Yγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» οπού έκανε Επαγγελματικό Προσανατολισμό Εφήβων, Συμβουλευτική Οικογένειας και Συμβουλευτική Εφήβων. Υπήρξε ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή σύμβουλος στο Κέντρο Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας (ΚΕ.Π.Ε.Ο.) Βούλας από το 2009 έως το 2020. Επιπλέον, έχει εργαστεί στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, στο τμήμα του Μπάσκετ γυναικών και στον Αθηναϊκό αθλητικό σύλλογο στα τμήματα Νεανίδων και Κορασίδων ως αθλητική ψυχολόγος. Διατηρεί συνεργασία με τον πρότυπο παιδικό σταθμό «Πυραμίδα» και τον παιδικό σταθμό «Η Δική μας Παρέα» ως ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Γονέων. 

 

Έχει πραγματοποιήσει ομάδες Δραματοθεραπείας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ) Βύρωνα, στο ΚΕΘΕΑ Α, στο σύλλογο «Η Πίστη» και στον Κοινωνικό Ξενώνα Ενηλίκων Βουλιαγμένης.

 

Τέλος, έχει συμμετάσχει σε έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορούν την ενασχόληση των εφήβων με το διαδίκτυο όπως και ως παρουσιάστρια σε συνέδρια.

 

Στόχος της είναι μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση να προσφέρει βοήθεια με σκοπό να προληφθούν, να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες επηρεάζουν την καλή ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

ΧΡΥΣΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Tσουκαλά Χρύσα | Παιδαγωγός & ειδικός θεραπευτικού παιχνιδιού

Μετράει 15 χρόνια στον χώρο της προσχολικής ηλικίας και εκπαίδευσης και πιστεύει στη θεραπευτική και όχι μόνο, δύναμη του παιχνιδιού, σε όλες τις ηλικίες. Υποστηρίζει Child lead και Play based προσεγγίσεις στην εκπαίδευση (παιδοκεντρικές και βασισμένες στο παιχνίδι και τη γνώση μέσω αυτού).
 

Η περιέργεια της για την ανάπτυξη του ανθρώπου κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής, την οδήγησε σε σπουδές προσχολικής αγωγής στα Ιωάννινα.
 

Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών.
 

Τα 3 χρόνια που έζησε στη Σκωτία εργάστηκε σε ΜΚΟ αλλά και σε σχολεία όπου ήρθε σε επαφή με ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα, φιλοσοφίες και παιδοκεντρικές πρακτικές.
 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως δασκάλα νηπιαγωγείου για αρκετά χρόνια σε αγγλόφωνο σχολείο του οποίου το σύστημα ταίριαξε περισσότερο στον χαρακτήρα και την φιλοσοφία της.
Παράλληλα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στο Θεραπευτικό Παιχνίδι (Therapeutic Play Skills) από την Play Therapy Greece (PTGR) και Play Therapy International (PTI).

 

Είναι μητέρα ενός παιδιού.

Αναστάσιος Λομβαρδέας

Αναστάσιος Λομβαρδέας | Ψυχολόγος | MSc Pshychology

Ο Αναστάσιος Λομβαρδέας έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Eίναι Ψυχολόγος με σπουδές σε έγκριτα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου έλαβε το πτυχίο Ψυχολογίας, και το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ της Αγγλίας όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc στην Ψυχολογία της Υγείας. Επι του παρόντος εκπαιδεύεται στο θεραπευτικό μοντέλο της Σύγχρονης Σχεσιακής Ψυχοθεραπείας στο Κέντρο Συγχρονης Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης στο Παλαιό Φάληρο.

 

Ειδικεύεται στην αντιμετώπιση ευρέως φάσματος ψυχολογικών  διαταραχών, όπως το άγχος και η διαταραχή πανικού, η κατάθλιψη, οι φοβίες, οι διατροφικές διαταραχές, τα ψυχοσωματικά προβλήματα και τα προβλήματα σχέσεων. Ο ψυχοθεραπευτικός του προσανατολισμός είναι συνθετικός με κύριες επιρροές από το σχεσιακό μοντέλο ψυχοθεραπείας που δίνει ιδιαίτερη σημασία στη θεραπευτική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου.

 

Κατα το παρελθόν έχει εξασκηθεί σε δομές ψυχολογικής υποστήριξης στο Ρέθυμνο της Κρήτης, καθώς και στην Ψυχιατρική Κλινική Λυράκου στα Μελίσσια. Ακόμα, έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο κέντρο ημέρας για αποασυλοποιημένα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, στο Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών ΚΑΛΥΨΩ, καθώς και στο κέντρο απεξάρτησης για τοξικοεξαρτημένα άτομα του ΟΚΑΝΑ, στην Αθήνα.

 

Επίσης, έχει εργαστεί ως Σχολικός Ψυχολόγος στο Ειδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στην Αργυρούπολη, καθώς και ως Ψυχοθεραπευτής παιδιών και εφήβων στο Κέντρο Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας “ΚΕΠΕΟ” στη Βούλα. Επί του παρόντος συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Εφήβων και Ενηλίκων “ΝΙΩΘΩ” ως Ψυχοθεραπευτής σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες θεραπείας.

Μαρία Σκούρα

Μαρία Σκούρα | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | MSc Clinical Nutrition

Η Μαρία Σκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Λονδίνο , στο London Metropolitan University. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Τμήματος Διατροφής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Κλινική Διατροφή, και μέλος στην Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής.

 

Από το 2010 έως το 2011 εξειδικεύθηκε και στο κομμάτι των διατροφικών διαταραχών στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών και ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή εκπαίδευση του Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Το Πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία του National Centre for Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας και είναι πιστοποιημένο από το British Psychological Society.

Από το 2012 συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού») παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε εφήβους με διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία, παχυσαρκία).

Από το 2011 έως το 2013 εργάστηκε ως υπεύθυνη σεμιναρίων της Μεσογειακής Διατροφής στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών στο Μαρούσι.

 

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια και ως σύνεδρος, και ασχολείται τακτικά με την συγγραφή άρθρων διατροφής σε περιοδικά και σε βιβλία.

bottom of page