top of page
Αμαλία Λουίζου

Αμαλία Λουίζου | Ψυχοθεραπεύτρια | MA Philosophy & Psychoanalysis

Η Αμαλία Λουίζου ειδικεύεται στον τομέα της Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MA) στη Φιλοσοφία & Ψυχανάλυση από το Πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας. Έχει εκπαιδευτεί στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και στα ψυχομετρικά τεστ (α) προσωπικότητας 16PF, (β) ικανοτήτων CAB, (γ) ενδιαφερόντων OVIS, από την ISON Psychometrica, στη Διάγνωση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών από την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), και στη χορήγηση των Κλιμάκων Nοημοσύνης Wechsler για Παιδιά (Wechsler Intelligence Scale for Child­ren). Επιπλέον, κατέχει δίπλωμα τετραετούς φοίτησης στην Δραματοθεραπεία.

Έχει εργαστεί για ένα χρόνο στην Αμερική στον πρότυπο βρεφονηπιακό κέντρο Fairplex. Στην Ελλάδα εργάστηκε για ένα χρόνο ως εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας στο Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος (Σ.Θ.Ι.Ε.) βλέποντας κυρίως παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, νοητική στέρηση και αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει συνεργαστεί για επτά χρόνια με τη Μονάδα Eφηβικής Yγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» οπού έκανε Επαγγελματικό Προσανατολισμό Εφήβων, Συμβουλευτική Οικογένειας και Συμβουλευτική Εφήβων. Υπήρξε ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή σύμβουλος στο Κέντρο Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας (ΚΕ.Π.Ε.Ο.) Βούλας από το 2009 έως το 2020. Επιπλέον, έχει εργαστεί στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, στο τμήμα του Μπάσκετ γυναικών και στον Αθηναϊκό αθλητικό σύλλογο στα τμήματα Νεανίδων και Κορασίδων ως αθλητική ψυχολόγος. Διατηρεί συνεργασία με τον πρότυπο παιδικό σταθμό «Πυραμίδα» και τον παιδικό σταθμό «Η Δική μας Παρέα» ως ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Γονέων. 

 

Έχει πραγματοποιήσει ομάδες Δραματοθεραπείας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ) Βύρωνα, στο ΚΕΘΕΑ Α, στο σύλλογο «Η Πίστη» και στον Κοινωνικό Ξενώνα Ενηλίκων Βουλιαγμένης.

 

Τέλος, έχει συμμετάσχει σε έρευνες του Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορούν την ενασχόληση των εφήβων με το διαδίκτυο όπως και ως παρουσιάστρια σε συνέδρια.

 

Στόχος της είναι μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση να προσφέρει βοήθεια με σκοπό να προληφθούν, να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες επηρεάζουν την καλή ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

Βανέσσα Χατζηαντωνάκη

Βανέσσα Χατζηαντωνάκη | Ψυχοθεραπεύτρια | BSc Pshychology

Η Βανέσσα Χατζηαντωνάκη σπούδασε Ψυχολογία στο University of Greenwich (BSc (hons) in Psychology).

 

Στην πτυχιακή της  εργασία διερεύνησε την σχέση μεταξύ της στάσης του ατόμου απέναντι στην αναζήτηση επαγγελματικής ψυχολογικής βοήθειας και της ποιότητας των κοντινών σχέσεων που έχει δημιουργήσει από την παιδική έως και την ενήλικη ζωή του με τους γονείς, τους φίλους και τους συντρόφους του, καθώς και της υποστήριξης και της επιβεβαίωσης της προσωπικής του αξίας που έχει λάβει μέσα από τις σχέσεις αυτές.

 

Παρακολούθησε και συμμετείχε με αναρτημένη ανακοίνωση (poster) της πτυχιακής της εργασίας στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας 2016 (ΕΛΨΕ, ΣΥΨ και ΕΚΠΑ).

 

Στην συνέχεια, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στο Θεραπευτικό Παιχνίδι (Therapeutic Play Skills) από την Play Therapy Greece και Play Therapy International, που αφορά σε συναισθηματικές δυσκολίες παιδιών και εφήβων.

 

Συνεχίζει την μετεκπαίδευσή της στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στο “Λόγω Ψυχής” Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη συστημική ψυχοθεραπεία.

 

Έχει εργαστεί εθελοντικά στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ για δημιουργική απασχόληση παιδιών. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην διενέργεια ομάδων γονέων με θέματα την αυθεντική σύνδεση και επικοινωνία με τα παιδιά και τις αδελφικές σχέσεις.

 

 Έχει παρακολουθήσει πολλαπλά σεμινάρια σχετικά με την συναισθηματική υποστήριξη και ανάπτυξη των παιδιών, την εφηβεία, την παιγνιοθεραπεία, το παιδικό ιχνογράφημα, το attachment parenting, την αμμοθεραπεία και τις πρακτικές εφαρμογές συμβουλευτικής, μεταξύ άλλων.

 

Έχει συνεργαστεί με κέντρα ψυχοθεραπείας προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά μέσω και ατομικής θεραπείας και μέσω ομάδας συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Αναστάσιος Λομβαρδέας

Αναστάσιος Λομβαρδέας | Ψυχολόγος | MSc Pshychology

Ο Αναστάσιος Λομβαρδέας έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Eίναι Ψυχολόγος με σπουδές σε έγκριτα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου έλαβε το πτυχίο Ψυχολογίας, και το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ της Αγγλίας όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc στην Ψυχολογία της Υγείας. Επι του παρόντος εκπαιδεύεται στο θεραπευτικό μοντέλο της Σύγχρονης Σχεσιακής Ψυχοθεραπείας στο Κέντρο Συγχρονης Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης στο Παλαιό Φάληρο.

 

Ειδικεύεται στην αντιμετώπιση ευρέως φάσματος ψυχολογικών  διαταραχών, όπως το άγχος και η διαταραχή πανικού, η κατάθλιψη, οι φοβίες, οι διατροφικές διαταραχές, τα ψυχοσωματικά προβλήματα και τα προβλήματα σχέσεων. Ο ψυχοθεραπευτικός του προσανατολισμός είναι συνθετικός με κύριες επιρροές από το σχεσιακό μοντέλο ψυχοθεραπείας που δίνει ιδιαίτερη σημασία στη θεραπευτική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου.

 

Κατα το παρελθόν έχει εξασκηθεί σε δομές ψυχολογικής υποστήριξης στο Ρέθυμνο της Κρήτης, καθώς και στην Ψυχιατρική Κλινική Λυράκου στα Μελίσσια. Ακόμα, έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο κέντρο ημέρας για αποασυλοποιημένα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, στο Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών ΚΑΛΥΨΩ, καθώς και στο κέντρο απεξάρτησης για τοξικοεξαρτημένα άτομα του ΟΚΑΝΑ, στην Αθήνα.

 

Επίσης, έχει εργαστεί ως Σχολικός Ψυχολόγος στο Ειδικό Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στην Αργυρούπολη, καθώς και ως Ψυχοθεραπευτής παιδιών και εφήβων στο Κέντρο Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας “ΚΕΠΕΟ” στη Βούλα. Επί του παρόντος συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Εφήβων και Ενηλίκων “ΝΙΩΘΩ” ως Ψυχοθεραπευτής σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες θεραπείας.

Μαρία Σκούρα

Μαρία Σκούρα | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | MSc Clinical Nutrition

Η Μαρία Σκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Λονδίνο , στο London Metropolitan University. Είναι Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Τμήματος Διατροφής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Κλινική Διατροφή, και μέλος στην Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής.

 

Από το 2010 έως το 2011 εξειδικεύθηκε και στο κομμάτι των διατροφικών διαταραχών στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών και ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή εκπαίδευση του Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Το Πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία του National Centre for Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας και είναι πιστοποιημένο από το British Psychological Society.

Από το 2012 συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού») παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε εφήβους με διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία, παχυσαρκία).

Από το 2011 έως το 2013 εργάστηκε ως υπεύθυνη σεμιναρίων της Μεσογειακής Διατροφής στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών στο Μαρούσι.

 

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλήτρια και ως σύνεδρος, και ασχολείται τακτικά με την συγγραφή άρθρων διατροφής σε περιοδικά και σε βιβλία.

Θανάσης Τσιώλης 

Θανάσης Τσιώλης | Θεραπευτής Ομαδικής Ψυχοθεραπείας

Ο Θανάσης Τσιώλης κατέχει πτυχίο Β. Νοσηλευτή κ έχει ολοκληρώσει 4ετη εκπαίδευση στο ινστιτούτο Δραματοθεραπείας  Αιών. Εργάζεται ως θεραπευτής και ειδικεύεται στον τομέα της ομαδικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων μέσα από τη δραματοθεραπευτική μέθοδο.

 

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων κ συνεδρίων στην Ελλάδα αλλά κ το εξωτερικό:

 

  • Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Εισαγωγικά μαθήματα στην ψυχαναλυτική θεωρία»

  • «Εθισμοί και ψυχική λειτουργία : Θεωρία και κλινική πράξη»

  • « Σύγχρονες μορφές Ψυχοθεραπείας και μέθοδοι δράσης στην Απεξάρτηση: Εμψύχωση, Δραματοθεραπεία, Ψυχόδραμα, Χοροθεραπεία, εικαστική θεραπεία»

  • Ινστιτούτο έρευνας και θεραπείας της συμπεριφοράς, με θέμα «Συνέδριο Γνωσιακών/Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους»

  • Ελληνική ένωση δραματοθεραπείας  και παιγνιοθεραπείας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Eros and Psyche. From Myth to Perspective»

  • European Federation of Dramatherapy, Βουκουρέστι με θέμα «Opening the Curtains Dramatherapy in Europe»

  • «PLAYING REALLY MATTERS Working with Troubled Children through therapeutic play and creativity»

  • Ινστιτούτο δραματοθεραπείας «Αιών», Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο «Το τρίγωνο της συνάντησης: Εκπαίδευση, Τέχνη, Θεραπεία».

  • Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής 18 Άνω «Εκπαίδευση και Επαγγελματική Κατάρτιση ως υποστηρικτικοί παράγοντες στη θεραπεία».

  • Διατμηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εισαγωγής στην θεωρεία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας κατά Yrvin Yalom και τα σχεσιακά δυναμικά της ομάδας κ.α.

 

Εργάζεται στο 18ΑΝΩ από 2011 στο οποίο έχει τελέσει υπεύθυνος του ξενώνα κοινωνικής επανένταξης , συντονίζει ομάδες δραματοθεραπείας στα τμήματα ψυχολογικής απεξάρτησης κ στο τμήμα της κοινωνικής επανένταξης . Επίσης συν-συντονίζει την θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης του 18ΑΝΩ.

 

Έχει συνεργαστεί με τον Θησέα, τμήμα του δήμου Καλλιθέας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης συντονίζοντας ομάδες κοινωνικού προβληματισμού σε έφηβους κ ενήλικες.

Ομάδες δραματοθερπείας έχει πραγματοποιήσει επίσης στο Κ.Ψ.Υ Ζωγράφου , σε γονείς εξαρτημένων ατόμων , σε εργαζόμενους του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου για την πρόληψη κ αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης – burnout . Καθώς επίσης και για δυο χρόνια στο κέντρο ημέρας του Αιγινητίου νοσοκομείου σε άτομα με οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

 

Με το 18Ανω έχει συμμετάσχει σε παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε σχολεία στα πλαίσια των θεματικών εβδομάδων για την πρόληψη της εξάρτησης από ουσίες.

φωτο_edited.jpg

Λευτέρης Μαυρόπουλος | Ψυχολόγος

Ο Λευτέρης Μαυρόπουλος είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (Forensic Psychology) του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντ στην Αγγλία. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με την εμπειρία του εγκλεισμού καθώς και με τη βία και επιθετικότητα στις συντροφικές σχέσεις. Έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, σε ψυχοεκπαιδευτικές πρακτικές και τεχνικές γνωσιο-συμπεριφοριστικής θεραπείας.

 

Έχει ολοκληρώσει και την εκπαίδευση του στην Αφηγηματική Θεραπεία και Κοινοτική Πρακτική λαμβάνοντας τον αντίστοιχο τίτλο απο το Dulwich Centre της Αυστραλίας. Ως επαγγελματίας έχει ευρεία εμπειρία σε διαφορετικά πλαίσια και ομάδες ανθρώπων. Έχει εργαστεί με άτομα με παραβατικές και επιθετικές τάσεις σε συνθήκες κράτησης αλλά και μετά την αποφυλάκιση. Κατα τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, εργάστηκε σε διεθνείς και ελληνικές ΜΚΟ (Save the Children, Solidarity Now) σε ξενώνες φιλοξενίας και ανοικτές δομές με παιδιά, οικογένειες και θύματα έμφυλης βίας και βασανιστηριών.

 

Κατέχει επίσης ευρεία εμπειρία στη ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική ευπαθών κοινωνικών ομάδων και κυρίως ατόμων με ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό και σοβαρή ψυχοπαθολογία (Κεντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας) και ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με δυσκολίες σχετικές με σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου (11528 – «Διπλα σου»). Επιπλεόν, έχει εργαστεί και στον τομέα της οργανώτικης ψυχολογίας μέσω παροχής συμβουλευτικής και υποστήριξης σε εργαζομένους και προώθησης της ψυχικής υγείας στον εργασιακό χώρο (Hellas EAP).

 

Στο παρόν, διατελεί Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αφηγηματικής Θεραπείας, ασχολείται με την επιμέλεια κειμένων της Αφηγηματικής στα ελληνικά, συνεργάζεται με το ΕΚΠΑ και το Αιγινήτειο Νοσοκομείο ως εξωτερικός συνεργάτης στη γραμμή υποστήριξης 10306 ενώ επίσης παρέχει ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

bottom of page